Biografie

Krystl groeide op in Santpoort-Noord. Ondanks dat ze werd aangenomen op een dansacademie, koos ze in 2000 voor een zangcarrière. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en daarna aan de popacademie in Enschede. Tijdens haar studie in Enschede richtte ze in 2003 de band L.I.N.E. op met een aantal medestudenten. Krystl was de zangeres en schreef songs met gitarist Bart Jan Manten. Verder was ze vanaf 2005 vier jaar éen van de vaste achtergrondzangeressen van Do. Nadat Krystl in 2006 afstudeerde aan de popacademie, kondigde de band L.I.N.E. zijn afscheidsconcert aan, dat plaatsvond op 4 Oktober 2009.

Rolling
Voor haar debuutalbum Rolling uitkwam, bracht Krystl haar eerste solo-single MBF_HR-Krystl_2810-zwGolden Days uit op 19 November 2010. De single trok de aandacht en werd gebruikt in een reclamespot van Martini Spumante. Niet veel later bracht Krystl het album Rolling uit met Universal Music op 6 mei 2011, waar hits als Bottles en Fool For You op staan.

In Mei 2011 trad Krystl vier keer op in het voorprogramma van Marco Borsato in het GelreDome en zong ze samen met hem het nummer Duizend Scherven. Ook tijdens de 3Dimensies-concerten in het Sportpaleis in Antwerpen trad Krystl samen met Borsato op. Ze was te gast in zijn Dichtbij tour en stond met Borsato in Ziggo Dome.

Op 4 November 2011 brengt Bløf hun EP Radio Berlijn uit waar Krystl met de band een duet versie opneemt van het nummer We Doen Wat We Kunnen. Op 21 december brengen ze dit live ten gehore in Paradiso tijdens de Alles Blijft Anders tour van Bløf.

In dit jaar geeft Krystl haar eigen clubtour door Nederland en speelt ze in o.a. Paradiso, Tivoli, Patronaat en Hedon. Naast haar uitverkochte clubtour was ze live op vele festivals en evenementen te zien.

Prijzen
Krystls debuut was een succes. In April 2011 won ze de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer en werd ze genomineerd voor de TMF Borsato Award. Ze won ook een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer, waarvoor zij genomineerd was naast Go Back to the Zoo en Ben Saunders.

Undefeatable
Op 20 September 2013 kwam Krystl met haar tweede album Undefeatable. Voor dit album werkte ze samen met Martijn Konijnenburg (Leaf, Kygo) Sacha Skarbek (Adele, Paul McCartney), Graffiti 6-gitarist Tommy Danvers, Lucie Silvas en Tjeerd Bomhof (Voicst, Anouk). Op dit album staan hits als Circles en Undefeatable.

In 2013 gaat Krystl weer toeren door Nederland en geeft optredens in o.a Tivoli en Patronaat. Tijdens haar clubtour geeft ze lokale singer songwriters de kans om zich als voorprogramma op te geven.

In Juni 2014 brengt Krystl haar laatste single I’m In Love uit die gebruikt wordt voor een Cornetto commercial die zomer.

Covers
Krystl is naast haar eigen nummers ook bekend van het coveren van andermans singles. In 2010 viel ze op door Let it Be van The Beatles eigen te maken tijdens een radio-uitzending van Giel op radiostation 3FM. Deze bewerking belandt ook op haar eerste album Rolling.

In Juli 2012 staat Krystl met haar band op het North Sea Jazz Festival te Rotterdam. Ze brengt daar een Tribute To Etta James, een van haar grote voorbeelden.

De zangeres speelt tijdens de DWDD Recordings het nummer Arms of A Woman van Amos Lee en in DWDD Guilty Pleasures reeks brengt ze het nummer How Am I Supposed To Live Without You van Michael Bolton live in het tv programma ten gehore. Beiden covers worden goed ontvangen.

In 2013 covert Krystl de hit Blurred Lines van Robin Thicke en later dat jaar speelt ze live een bijzondere versie van Royals van Lorde met cups. 3FM luisteraars stemmen haar op nummer 1 in de Beste 3FM Mega Top 50 Cover van 2013.

Expeditie Robinson
Van September t/m December 2014 is Krystl te zien in het RTL5 programma Expeditie Robinson. Drieëndertig dagen brengt ze door op een onbewoond eiland en behaalt samen met Ferry Doedens en Kay Nambiar de finale van het tv programma.

Theatertour

Van Oktober 2015 t/m April 2016 gaat Krystl voor het eerst de theaters in met het programma Krystl in het Klein. Met dertig shows was ze door heel Nederland te zien waar ze nummers van haar twee albums, nieuw materiaal en covers speelde.