Krystl is terug van weggeweest mét een nieuwe sound. Haar nieuwe single Losing My Head schreef ze in het Engelse kustplaatje Hastings samen met songwriter Blair (MacKichan), met wie ze o.a. ook haar single ‘Fool For You’ maakte.​ 

Losing My Head gaat over het ’s nachts wakker liggen en piekeren. Autobiografisch, maar Krystl liet zich ook inspireren door verhalen van vrienden. Het gaf haar het inzicht dat iedereen struggelt, twijfelt, zich zorgen maakt en ups & downs heeft.
Na een diep gesprek in de nacht aan de keukentafel in Hastings ontstond, samen met haar songwriter partner Blair en een fles wijn, de basis voor Losing My Head. De single is geproduceerd in Berlijn door Niels Zuiderhoek (o.a. Kensington & Rondé) van YouGuysMusic.

Na het uitbrengen van haar tweede album had Krystl tijd nodig om uit te zoeken wat ze wilde. Wilde ze überhaupt nog verder in de muziek en zo ja op welke manier? Ze nam afscheid van haar platenmaatschappij Universal en een periode van twijfel en onrust volgde. Krystl stortte zich op een yogaopleiding en toerde door Nederland met haar eerste theatertour. Ze probeerde er een aantal nieuwe, meer elektronische tracks uit, maar besloot uiteindelijk om die niet uit te brengen. Ze wilde toch juist weer meer popmuziek maken en begon opnieuw met het schrijfproces.

Krystl besloot alles op eigen kracht te gaan doen. Ze zocht naar nieuwe samenwerkingen en zette alles zelf op touw. Van het organiseren van schrijfsessies tot de zoektocht naar een productieteam, dat ze vond in Berlijn. Van het schilderen van het artwork tot het dansen in de videoclip.
Ze pikte het afgelopen jaar haar passie dansen weer op en bedacht vanuit die oude liefde haar video. Ze werkt hierin samen met een professionele danseres en choreograaf (Jorijn Vriesendorp) die Krystl’s donkere kant speelt. Het verhaal dat we zien in de videoclip is er één van aantrekken en afstoten, gevangenschap, onmacht en je overgeven.

Losing My Head
De track werd op de dag van uitkomen (31 maart) door NPO Radio 2 uitgeroepen tot TOPSONG. Krystl werd in de show "Aan de Slag" van DJ Bart Arens verrast met dit nieuws.

Download "Losing My Head" op iTunes of beluister op Spotify